Archaer C6 problem with downgrade

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
2020-05-29 16:27:29
Model: Archer C6  
Hardware Version: V2
Firmware Version: 1.3.0 Build 20200402 rel.52000(4555)

Hi,

Lately I upgraded using "Onilne upgrade" my router to newset version. Howeve now I have porblems with wifi - it randomly stops working - the network is visible but it won't work. When I restart router everything is ok for some period of time.

Now I want to downgrade to previous firmawre which is Archer C6(EU)_V2_190115. I downloaded it from this site:

https://www.tp-link.com/pl/support/download/archer-c6/#Firmware

I have router from Polish distribution (there is Polish box etc.). I unpack file and when I try Manual Upgrade I hve info "Invalid file type" and it's impossible to downgrade. I try to rename file name to sth short like "xx.bin" but it won't help.

Any suggestions?

0      
  0      
Options
7 Reply
Re:Archaer C6 problem with downgrade
2020-05-29 19:02:23

@Carnagge instalują openwrt, potem z niego da się wröcić do oryginalnego, zainstaluj lepiej betę. Pracują chyba nad nowym softem, bo są problemy, jakiś czas temu pisałem do supportu i dostałem właśnie betę przywracającą ustawienia wifi. Też może to zgłoś

0  
  0  
Options
2020-05-30 12:24:55
Dzięki za odpowiedź, ale nie do końca rozumiem, o czym piszesz z openwrt. Ja nie instalowałem żadnych nieoficjalnych firmaware'ów, openwrt itp. Normalnie mam najnwoszą wersję firmaware i chce wrócić do poprzedniej i nie wiem czemu to nie działa... Tak czy inaczej napisałem na support i zobaczę, co powiedzą.
  0  
  0  
Options
2020-05-30 13:01:47

@Carnagge Chodzi o to, że nie da się normalnie wrócić dostępnymi oficjalnie metodami, też chciałem cofnąć, ale support sam mi napisał, że się nie da. Nieoficjalnie to można zainstalować openwrt i jest potem możliwość wrócenia z niego do fabrycznego softu. Dostałem też od suppportu link do wersji beta, która to naprawia i powinni coś wypuścić niedługo, link wysłałem Ci na PW, jak ja dostaje pw, to nie mam powiadomień, sprawdź.  Sam jeszcze poczekam i jeśli nic nie wypuszczą normalnego, to wgram openwrt, wrzucę starszy stabilny soft 121 i chyba sprzedam to. Tu na forum jest masa postów na ten temat, są też moje niektóre screeny z testów, jakie robiłem na różnych komputerach i 2 identycznych routerach z różnymi oprogromowaniami, wszystko poszło do supportu.

2  
  2  
Options
2020-05-30 14:18:33 - last edited 2020-05-30 14:19:53

O dzięki :) Faktycznie nie miałem powiadomienia, a wiadomość była.

Ale rozumiem, że ta beta to naprawia ten problem z wifi, a nie problem z downgradem? Chyba zrobię tak to ten myk z openwrt.

0  
  0  
Options
2020-05-30 14:28:39

@Carnagge Tak, to naprawiło wifi. U mnie nie każde urządzenie miało problem z wifi, może u Ciebie jest coś innego? Zawsze po update najlepiej przywrócić ustawienia fabryczne, zresztą jak uważasz, powodzenia i pozdrawiam :)

0  
  0  
Options
2020-06-17 18:56:03

@Kreco odezwij się proszę do mnie na priv, napisałem do Ciebie :)

0  
  0  
Options
2020-06-17 19:04:56
Odpisałem :)
  0  
  0  
Options